Att engagera sig i sport är det många som ägnar sig åt idag. Det är både roligt, spännande och blir som en avkoppling från annat i vardagen. Vissa ägnar sig åt att se matcher, lopp och turneringar av sin favoritsport live, medan andra ägnar sig åt resultaten av den sport de är intresserade av, till exempel genom betting.

Travsport är ett exempel på en sport där du kan ägna dig åt betting. Travsporten är idag oerhört känd, delvis på grund att det blivit en stor betting-sport. Dock har det var många spekulationer inom sporten då det varit tal om att den styrs för mycket av pengar. Eftersom att travsporten innefattar djur blir det djuren som lider av detta, det vill säga de aktiva hästarna.

När det gäller betting finns det även många bonusar att ta del av. Bland annat på Ladbrokes betting bonus.

Vi har idag mängder av travstall i Sverige där man specialiserar sig på att föda upp och träna travhästar. Dessa stall blir årligen, precis som "vanliga" stall, inspekterade av speciallister för att allt ska vara hälsosamt och vänligt för hästarna, dock är det inte det många travstall stängs ned av utan det av det faktum att hästarna hanteras dåligt av ägarna.

Då travsport är en stressig och onaturlig sport för hästarna i sig krävs det att träningen av den görs korrekt och mycket noggrant. Precis som i kategorin hästhoppning. Det är bland annat vanligt att hästarna utsätts för misshandel det vill säga spö i form att piskning med spö etc. Även inspänningar i hagen är mycket vanligt, vilket gör att hästen inte har möjlighet att äta eller vara avslappnad i hagen vilket är det som är själv meningen med att dem ska få gå lösa i hagen.

Dock finns det givetvis travstall som sköter sina hästar noga och tränar dem på korrekt sätt, något man inte kan sticka under stolen med. i ett lopp kan man oftast se vilken eller vilka hästar som är noga och ordentligt tränade genom att dem är snäppet lugnare än de andra.