Jägersro

Jägersro är en av Sveriges äldsta och mest anrika anläggningar när det kommer till hästsport. Anläggningen grundades 1907 och har sedan dess varit en viktig del av svensk trav- och galoppsport. Faktum är att Jägersro är den enda anläggningen i Sverige som huserar och håller tävlingar inom både galopp och trav- banan är alltså helt unik.

Banan, som ligger i Malmös ytterkanter är cirka 1500 meter lång och består av en så kallad “dirttrack”. Detta betyder att det är en allvädersbana som består av sand och jord och som det tävlas på i alla typer av väder och förutsättningar. Tävlingssäsongen löper mellan början på mars och slutet på december.

Lopp på Jägersro

Här anordnas årligen över 100 lopp, dess inriktning variera mellan allt från trav och galopp med stora hästar till ponnylopp där ungdomar i lika åldrar håller i tyglar och tömmar. De mest prestigefyllda loppen innefattar Svenskt derby och Svenskt travderby som avgörs varje år i augusti och september. Här belönar man de bästa, vackraste och mest begåvade hästarna i unga åldersgrupper – i derbyna deltar nämligen endast hästar som är tre och fyra år gamla.

Besöksupplevelsen

Jägersro är en av de största och mest populära banorna, varje år frekventeras denna anläggning av ca 250 000 besökare. På anläggningen är man mycket mån om att besökarna skall få en bra upplevelse och därför har man satsat stort på att göra läktare och åskådarplatser så bra som möjligt. Området, som naturligtvis är inglasat, vetter direkt ut mot banan för att säkerställa en perfekt utsikt över banan där loppen går av stapeln. I publikområdet finns dessutom allt man kan tänkas önska sig. Det är nära till ombuden om man får lust att satsa på en häst eller två. Dessutom finns det gott om restauranger och barer som bistår med mat och dryck.