Spela på hästar

Spel på hästar har funnits i århundraden och har alltid fascinerat människor. Det är i dag en mångmiljon industri och där olika varianter av spelen ökar konstant. Allt för att ge spelarna fler möjligheter till spel och mer spänning.

Höga och låga odds

Om du inte har någon direkt erfarenhet av vadslagning kan det vara bra att veta att det finns en grundregel. Den säger att ju mindre chans det är att något slår in, desto högre är utbetalningen om det sker. Det är väldigt enkelt i grund och botten. Det är också här som charmen med spel på hästar kommer in i bilden. Om du tror att du vet bättre än experterna och tycker att de har underskattat någon häst, då kan du lägga ett spel på den. Förhoppningsvis kan du gå plus i längden om du är påläst och så klart har en del tur.

ATG och det svenska monopolet

I Sverige är det ATG som har monopol på allt spel på hästar som sker i landet. Anledningen till det är att staten upplever att de på ett bättre sätt kan kontrollera folks spelande och därmed minska spelmissbruk. Däremot kan du använda dig av internet och andra aktörer för att satsa på trav. Det är allt fler som vänder sig till nätet för att lägga sina travspel. Många upplever att det är en smidigare lösning. 

Spela på travet – kiosken eller nätet

Många tycker att det roligaste med trav är att själv åka ut till travbanan för att se när hästarna tävlar och placera sina vad på plats. Att gå på trav och se uppvärmningarna och förberedelser upplevs av riktiga traventusiaster som väsentligt för den sanna spelupplevelsen. Känslan av att få bongen i hand precis innan loppen drar igång ökar verkligen spänningen.

Med dagens teknik behöver du dock inte vara på plats på travbanan för att kunna lägga in sista minuten-vad. Du kan befinna dig i princip var som helst så länge du har en internetuppkoppling på något sätt.

Det finns gott om alternativ på nätet för dig som är sugen på att spela på trav. Dels har ATG en webbsida där det går bra att lägga sina vad. Dessutom finns det också flera utländska aktörer som håller väldigt hög klass och som kan vara ett bra alternativ. Detta gäller enbart om du väljer att spela online istället för på ett landbaserat ställe. På ett landbaserat ställe har du inget val, om du vill hålla dig inom lagens ramar, på grund av ATG:s rådande monopol.

Enkelt att spela

Det är väldigt enkelt att spela. Du kan direkt se vad oddsen är på hästarna och utifrån det göra dina satsningar. Du kan dessutom göra det ännu smidigare. ATG har ett koncept som heter Harry boy. Då väljer du helt enkelt hur mycket pengar du vill spela för och systemet väljer automatiskt hur dina pengar fördelas på hästarna. Det krävs ingen förkunskap av spelaren. Det är ett tydligt tecken på hur spelbolagen vill göra travsporten mer tillgänglig för allmänheten.