Travtips på nätet

Vill du bli en vinnare då du spelar på trav ska du skaffa dig kunskap om hästar och kuskar. Med andra ord ska du samla på dig mängder av travtips. Bästa källan är internet men som alltid då det gäller nätet måste man gallra. Det är nämligen ingen brist på travtips, snarare finns de i överflöd.

Travtips är färskvara

Travtips blir snabbt gamla. Det är dagsformen som avgör ett travlopp - dagsformen hos både häst och kusk. Av den anledningen är nätet en överlägsen informationskälla. Det finns flera aktörer i travtipsbranschen som har folk på plats ute på banorna och som strax före loppen förmedlar stalltips och till och med intervjuer med några aktuella kuskar. En sådan aktör är ATG som har sina experter på plats med webbkameror och streamar loppen. De gör även intervjuer med travfolk inför loppen. Du kan se webb-TV hos dem gratis, det krävs bara att du registrerar dig.

Travtips på papper

Är du på plats på en travbana för att se loppen live får du ett enkelt program när du kommer dit. Redan där har du fått en hel del information om de aktuella hästarna, hur det har gått i tidigare lopp och lite annan historik.

Spelar du hemma eller genom något av alla ATG:s ombud kan du titta i dagstidningarnas sportbilagor eller sportavdelningar. Där brukar det finnas gott om travtips. Som sagt är dock travtips färskvara och dessa tips i tidningar och spelprogram är ofta redan flera dygn gamla. Därför är nätet överlägset.

Vem kan man lita på?

I det överflöd av tjänster på nätet som förmedlar travtips i parti och minut måste ju några ha rätt och några fel. Travtips är ju inget annat än kvalificerade gissningar trots allt. Jämför man olika mediers tips så har de ofta stora likheter. Många håller fram en speciell häst i ett lopp som den säkra "spiken". Där är ofta tipsarna överens, men sedan? Det är ju flera lopp som det ska spelas på och det finns aldrig spikar i alla lopp under en tävlingsdag.

Det finns en webbsida som skiljer sig lite från de andra sidorna med travtips och det är travtjansten.se som tar betalt för sina tips. Prislappen börjar på 99 kr och då får du travtips som du har att förvalta på bästa sätt. På sin sajt hävdar de att deras tips har bidragit till många högvinster den senaste tiden.

Det finns många gratistjänster som drivs av bland annat kvällstidningarna och branschtidningar. Även spelbolaget ATG ger tips på sin hemsida. De visar en sammanställning av vad spelare har trott då de lämnat in sina tips.

Kolla oddsen

Tidigare fanns bara ATG som aktör på spelmarknaden för hästar - dagens dubbel, V65 och så vidare. Vinsterna blir dock inte alltid så höga hos ATG så nu finns det alternativ och de hittar man online. Bolagen som förutom att ha nätcasinon erbjuder spel med odds i trav. Även om du inte tänker spela där kan de odds de satt i de olika loppen ge en bra fingervisning om hur du ska satsa.