Travtips v86

V65 och senare V75 har de flesta hört talas om, medan V86 kan vara en ny bekantskap för många. Att det har med trav att göra kan man dock ana. I V86 gäller precis som i andra spelformer då vi talar om trav att gissa vilken häst som kommer först i mål. Så långt inga konstigheter.

Då V86 kom till var det inte meningen att det skulle bli en permanent spelform utan en tillfällig uppstickare och ett alternativ till V65. Ibland går det dock inte som man tänkt sig, inte ens för de stora spelbolagen, utan V86 blev mycket populärt och har därmed permanentats.

Populär ersättning för V65

V86 kom till som en liten tävling mitt i veckan och skulle köras 10 onsdagar, men spelet blev alltför populärt för att läggas ner. Skälen kan vara många men ett är antagligen att insatserna är låga, betydligt lägre än vid V65. Priset per rad är endast 25 öre medan det på V65 är en krona. Det gör det både roligt och billigt att skapa lite större system. Det behövs också då det i V86 körs åtta lopp med åtta hästar eller fler, vilket gör det lite mer svårtippat. Vinner gör du med sex, sju eller åtta hästar rätt, vilket har gett spelet dess namn.

V86 körs företrädesvis på Solvalla i Stockholm på onsdagar. Ibland körs det på andra banor, men det anses ha Solvalla som hemmabana. Du kan spela V86 direkt på banan eller genom alla ATG:s spelombud runt om i Sverige.

Så här vinner du

På samma sätt som du spelar på trav, var och hur som helst, behöver du lite tips om hästarnas form och kuskarnas ambitioner. Det finns gott om tips att hämta i tidningar och på nätet. Kvällstidningarna, både på papper och på nätet, slåss om din uppmärksamhet då det gäller att leverera tips till onsdagens spelomgång.

Svenska trav har listat en hel del länkar till sådana sidor som de anser har bra tips inför V86. Där finns bland annat Expressen Trav och Trav 356. Det kan bli en lång uppräkning här över sajter som har bra tips, men du får söka runt själv och bilda dig en uppfattning om vilka du litar på. I vilket fall så finns det ingen brist på tips. Det gäller bara att hitta de tipsen som faktiskt leder till vinst. Förutom vanliga webbsidor fins även webb-TV som ATG bjuder på. Där visas inte bara resultat utan även reportage från värmning och förhandssnack.

Trav och galopp kör livesändningar

Nog för att det är roligt att spela på travet men ännu roligare är det att se resultatet i realtid. Nu bjuder Trav och galopp på livesändningar från V86 för att ytterligare öka spänningen. Du kan se loppen på din dator eller i din smarttelefon. Det finns appar för både Android och iPhone/iPad. Vad du behöver göra för att se loppen över internet är att skapa ett konto hos ATG som du loggar in på då du väl har installerat appen.